Udruga Hrvatskih Menadžera Sigurnosti

O nama

Hrvatska udruga menadžera sigurnosti (HUMS) dobrovoljna je i strukovna organizacija čiju programsku filozofiju i društveni status određuju nezavisnost,nestranački i nevladin karakter,neprofitna djelatnost i strukovna solidarnost.

Udruga je osnovana 19. ožujka 2007. godine u Zagrebu. U udrugu su učlanjene osobe koje profesionalno upravljaju procesima sigurnosti u javnom i privatnom sektoru sigurnosti.

Osnovni ciljevi HUMS-a su:

suradnja sa svim relevantnim subjektima u podizanju i ostvarivanju ukupne sigurnosti zajednice, promidžba svih elemenata sigurnosne kulture, unaprjeđenje i promocija zanimanja menadžera sigurnosti i područja njegova rada, razvoj i jačanje partnerstva između javnog i privatnog sektora sigurnosti u Republici Hrvatskoj.
Hrvatska udruga menadžera sigurnosti u svom radu smatra da u ostvarivanju sigurnosti u Republici Hrvatskoj nema razdiobe interesa između državnog i društvenog sektora. Udruga se zalaže za suradnju znanosti, korporativne i privatne sigurnosti, te države s ciljem ostvarivanja ukupne sigurnosti svih građana.

Kada je riječ o sigurnosti lokalne zajednice, Hrvatska udruga menadžera sigurnosti smatra da odgovornost za prevenciju kriminaliteta i ostalih protupravnih ponašanja pojedinaca i/ili skupina, nije i ne smije biti isključivo na policiji.

U prevenciju kriminaliteta nužno je aktivnije učešće svih relevantnih subjekata lokalne zajednice;poglavarstava,socijalnih službi,pravosuđa,odgoja i obrazovanja,predstavnika sektora privatne sigurnosti, stručnih udruga, te samih građana.

Aktivnosti HUMS-a:

  1. Zagreb, rujan 2007, Okrugli stol u HGK na temu „Položaj i uloga menadžera sigurnosti u hrvatskim tvrtkama",
  2. Biograd n/m, listopad 2007; Prva konferencija hrvatskih menadžera sigurnosti "Uloga i položaj menadžera sigurnosti u hrvatskom gospodarstvu", pod pokroviteljstvom Ministarstva rada,gospodarstva i poduzetništva i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske,
  3. Zagreb, travanj 2008; Okrugli stol na temu „Je li Zagreb dovoljno siguran grad?",
  4. Biograd n/m, listopad 2008; Druga konferencija hrvatskih menadžera sigurnosti „Poslovanje i sigurnost", pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske,
  5. Studeni 2008; pokretanje inicijative za organizacijom Prve regionalne konferencije o sigurnosti gradova, Zagreb 08. travnja 2009.,
  6. Prosinac 2008; inicijativa i zajedničko organiziranje sa Fakultetom političkih znanosti,Sveučilišta u Zagrebu programa certificiranja-stručnog usavršavanja članova UHMS-a i svih osoba koje upravljaju procesima sigurnosti,
  7. Siječanj 2009; pokretanje projekta edukacije „Siguran i miran korak" kao projekta ostvarivanja sigurnosti u lokalnoj zajednici namijenjenog samozaštiti osoba starije životne dobi. 

Statut HUMS-a 

(za pregled potrebno je kliknuti)

Anketa

Da li ste spremni cjeloživotno se obrazovati?

Member of the EUNWA

Menadžment urbane sigurnosti
HEP Master Centar

Copyright © Hrvatska udruga menadžera sigurnosti 2012., sva prava pridržana.

Nivas
Nivas.hr | Uploading 24/7
Interactive Design & Development
Ladislava Štritofa 1
Zagreb 10000 Croatia
Work 385-(0)1 | 2320-541