Udruga Hrvatskih Menadžera Sigurnosti

Vijesti

 • HUMS pokreće kampanju Dan bez mobitela u prometu

  21. listopada inauguriramo nacionalni Dan bez mobitela u prometu. Simbolički će nam Dan bez mobitela u prometu i narednih godina biti povod za kampanje prevencije u sigurnosti u prometu od trenutno sve opasnijeg oblika ponašanja – korištenja mobitela u prometu’, najavljuju autori istraživanja koji sve zainteresirane pozivaju u u petak, 30. lipnja u 11 sati u Veliku dvoranu Novinarskog doma u Perkovčevoj 2 u Zagrebu

  Projekt Dan bez mobitela u prometu bit će predstavljen ovaj petak.

  Riječ je o prezentaciji rezultata istraživanja ponašanja i navika vozača automobila, biciklista i pješaka prilikom upotrebe mobitela u prometu. Rezultati istraživanja, što je na tu temu prvi puta i provedeno u Hrvatskoj, među ostalim otkrivaju kako više od 90 posto vozača koristi mobitel za vrijeme vožnje, a gotovo 50 posto ponašanje ne bi mijenjalo bez obzira na visinu kazne.

  Prema upotrebi mobitela u prometu vozači, biciklisti pa i pješaci odnose se vrlo bezbrižno, iako je takvo ponašanje jako rizično. Nalazi se pri samom vrhu ljestvice rizičnih ponašanja koje uzrokuju teške prometne nesreće. Stoji uz bok upotrebi alkohola i prevelikoj brzini.

  O broju prekršaja i iskustvima policije vezano uz korištenje mobitela u prometu govorit će Miron Huljak iz Ravnateljstva policije, Služba za sigurnost u cestovnom prometu, dok će rezultate istraživanja navika i ponašanja sudionika u prometu prezentirati Renata Ivanović, voditeljica projekta Dan bez mobitela u prometu.

  O mobitelu kao jednom od danas najvećem distraktoru u prometu govorit će profesorica psihologije Ljiljana Mikuš, pročelnica Sekcije za prometnu psihologiju Hrvatskog psihološkog društva, a samu kampanju Dan bez mobitela u prometu i kako korištenje mobitela utječe na sigurnost objasnit će  Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

  ‘Kampanja prevencije kulminirat će 21. listopada kada inauguriramo nacionalni Dan bez mobitela u prometu. Simbolički će nam Dan bez mobitela u prometu i narednih godina biti povod za kampanje prevencije u sigurnosti u prometu od trenutno sve opasnijeg oblika ponašanja – korištenja mobitela u prometu’, najavljuju autori istraživanja koji sve  zainteresirane pozivaju u u petak, 30. lipnja u 11 sati u Veliku dvoranu Novinarskog doma u Perkovčevoj 2 u Zagrebu.

Anketa

Da li ste spremni cjeloživotno se obrazovati?

Member of the EUNWA

Menadžment urbane sigurnosti
HEP Master Centar

Copyright © Hrvatska udruga menadžera sigurnosti 2012., sva prava pridržana.

Nivas
Nivas.hr | Uploading 24/7
Interactive Design & Development
Ladislava Štritofa 1
Zagreb 10000 Croatia
Work 385-(0)1 | 2320-541